... és ebbe az időgépbe várunk minden képalkotás iránt elkötelezett és szimpatizáns érdeklődőt , előképzettségtől függetlenül! :)

 

A Szellemkép Szabadiskola fennállása óta (1994) délutáni tandrendű alap-közép- és főiskolai szintű képzései mellett minden évben nyitott, országos nyári tábort is szervez  - ebben a táborunkban 16 évnél idősebb résztvevőknek -   kifejezetten azért, hogy bárki - hallgatóinkon kívül, az iskolától távolabb élők is  - kipróbálhassák a fotózás és filmezés  világában magukat, egy olyan tematika mentén melyet annak idején az Iparművészeti Egyetem tanáraival, fotográfusokkal, filmrendezőkkel, szerkesztőkkel együtt állítottunk össze. 

 Ez az egy hetes esemény alkalom arra, hogy távol a hétköznapi kötöttségektől koncentrált figyelemmel dolgozhassanak és fejlődhessenek a résztvevők: kezdők és profik, egykori és jelenlegi hallgatóink és azok is, akik az évközi iskolai munkába nem tudnak bekapcsolódni.

Itt alkalom nyílik megismerni az iskola tanárait, munkamódszereit, szemléletmódját. A táborban eltölthető szakmai órák száma meghaladja az iskola egy félévnyi idejét. És ez a gyakorlatban meg is látszik. Aki ráérez és nekifog ebben az intenzitásban kiválthat egész féléveket és nagyon komolyan fejlődhet.

 

Mindenki szabadon választott technikával dolgozhat. A helyszínen analóg és digitális labort rendezünk be. Azok számára akik a digitális eszközök mellett ki szeretné próbálni a fekete-fehér analóg filmes technikát minden délután előhívjuk a filmeket, így még aznap készíthető kontakt másolat és nézőkép, akit érdekel azok számára gyakorlati bemutatót tartunk és megtanítjuk a filmes felvételi és labor eszközök használatára. Ugyanakkor a digitális technikát használók számára  biztosítjuk azokat a felszereléseket (fotó-nyomtató, filmszkenner, projektor, számítógép, stb.), amelyekkel szintén megjeleníthetőek a munkák, így van mód folyamatos közös és egyéni konzultációra, képelemzésre és bármelyik technika elsajátítására, kipróbálására.

A tábor részvételi díja digitális kezdő szakon: 59.000 Ft,

 

más szakokon: 69 000 Ft

A részvételi díj a tandíjon kívül, az eszközök (kamera, lámpák, állványok, vetítők) használatát, analóg fotószakon a negatív filmek hívását, laborhasználatot,  vegyszerek költségeit is tartalmazza.

 

A táborban folyamatos előadások, filmvetítések, csoportos és egyéni konzultációk, labor és utómunka diszpozíció, adja a napirendet. Az utolsó este zárókonzultációt tartunk, melyben összefoglalásra kerül az egész heti munkafolyamat eredménye. Ennek megfelelően sor kerül egyéni portfóliók összeállítására, slideshow bemutatók elkészítésére,  a megkezdett munkát pedig az iskola évközi óráin lehet folytatni. 

A válogatott anyagokból csoportos kiállításokra és további publikációs lehetőségekre is rendszeresen sor kerül. Legközelebb 2018.novemberében nyílik Budapesten  a táborok anyagából kiállítás a Patyolat Próbaüzem galériájában

Meghívott előadók, programok:

Baricz Kati fotográfus - a szubjektív emberábrázolás, portré

08.01. 20:00

Perness Norbert fotográfus - drón bemutató  és előadás - A drónok szerepe és hatása a kortárs vizualitásban. 

Urbán Ádám fotográfus - autonóm riport és világításgyakorlat 

07.30-tól 08.01-ig

Zalka Imre vándorfotográfus - archaikus technikák és  laborgyakorlatok: negatív és pozitív hívás, ambrotípia projekt 

Szabad mesterprojekt tanárai:

Déri Miklós, Drégely Imre, Molnár Zoltán fotográfusok

08.03, 08.04.

Tanárzenekar - jam session

08.03. 20:00

(A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Amely programnál külön nem szerepel időpont, az a tábor ideje alatt többször is megrendezésre kerül.)

Információ és jelentkezés: 1072 Budapest, Dob utca 20. II/25
Telefon:  06-70/637-4953, 06-1/781-6410
E-mail: szellemkep@gmail.com,

www.facebook.com/szellemkepszabadiskola

https://www.facebook.com/szellemkeptabor/

további kedvcsináló képek a HVG-ben

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram